Værdigrundlag

VÆRDIGRUNDLAG for Herborg Friskole og Børnehus

Trivsel (glæde og livsmod)

Vores værdigrundlag baseres på en Grundtvig/Koldsk tanke, hvor fokus på ligeværd og mangfoldighed altid er til stede i vores hverdag. Vi tror på, at vi sammen danner kilden for det enkelte barns dannelse, livsduelighed og glæde ved at lære. En nysgerrig og positiv tilgang til læring er en grundlæggende værdi for os.

Læring & faglighed

Vores fokus er, at vi skal være barnets faste klippe og støtte dem i deres udvikling ved en inddragende og nærværende læring og undervisning. Vi tror på, at alle kan byde ind med noget. Det er vigtigt for os, at vi alle skal blive klogere – både menneskeligt og fagligt, så vi opnår høj social dannelse.

Dannelse (social dannelse)

Vi ønsker at tage ansvar for en opbyggende og nysgerrig tilgang til livet. At hver enkel kan forme sig i fællesskabet, og på den måde danne bedst muligt grundlag for refleksion og udvikling af holdninger. Tage ansvar for andre, men samtidig bevarer troen på sig selv.

Tillid til egne potentialer (Troen på sig selv)

Vores rammer skal skabe ideelle forhold for et inspirerende og nysgerrigt miljø. Der skal være plads til tanker og tvivl, som underbygger og udvikler de indre kræfter hos det enkelte individ. Vi skal finde styrken ved fællesskabet, og styrken ved os selv – så vi sammen kan opnå det potentiale, som er gemt i os.

Omsorg

Som skole og børnehus af en størrelse hvor alle kender alle, skabes der helt automatisk en relation på tværs. Vi vil hinanden, og er klar til at hjælpe. Når vi mødes i hverdagen, er det altid med en omsorgsfuld opmærksomhed, som viser vejen eller støtter hvor der er behov – og skaber et godt fællesskab.

Forpligtende fællesskab

Vi ønsker at udvikle en bred social forståelse, hos det enkelte barn så vel som i fællesskabet. Igennem et trygt miljø og venskaber, der bygger på ligeværd, skabes der rum for nærvær og tillid. Det at tage ansvar for hinandens trivsel er vores fælles ansvar.

Fælles ansvar og samarbejde

Vi møder samarbejdet med forældre og børn med en gensidig forpligtende forventning. Vi vægter vores sammenhængskraft på tværs af alderstrin højt, hvilket gør os i stand til at skabe en glidende overgang mellem børnehus og skole. Vores fælles rammer og privileger er alt sammen kun muligt, når alle byder ind og vi løfter i flok, hvorved vi opnår den bedst mulige trivsel.

Herborg Friskole

Kontakt de forskellige afdelinger på Herborg Friskole og børnehus

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Eller ring på (+45) 97 17 17 01