Indskrivning

Optagelsesprocedure

Optagelsesprocedure for Herborg Friskole og Børnehus

Herborg Friskole og Børnehus er et skole- og dagtilbud, hvor vi vægter familier, der deler skolen og børnehusets værdier og holdninger. At være forældre på Herborg Friskole og Børnehus er et aktivt valg om at engagere sig i fællesskabet.

Hvordan skriver man sit barn op i Børnehuset

Børnehuset er en privat daginstitution, hvilket betyder at man som forældre skal skrive sit barn op til en plads direkte hos os. I forbindelse med indskrivning lægger vi stor vægt på den personlige kontakt, og indskrivning vil altid begynde med personlig kontakt med lederen af Børnehuset.

  • Vi prioriterer at, der er så vidt muligt er plads til søskendebørn i børnehuset.
  • Vi anbefaler at barnet bliver skrevet op straks efter fødslen, da vi ofte har venteliste.
  • Børnene kan begynde i vuggestue, når de er 26 uger og i børnehave den måned, de bliver 2.10 år.

Hvis man ønsker, at et barn skal skifte fra anden vuggestue eller børnehave, skal man henvende sig til lederen af Børnehuset. Hvis vi vurderer, at der er plads i en af grupperne, inviteres forældrene ind til en afklarende snak.

Bliv elev på Herborg Friskole

I forbindelse med indskrivning lægger vi stor vægt på den personlige kontakt, og indskrivning vil altid indledes med personlig kontakt samt en rundvisning med friskolens skoleleder.

Ved optagelse på Herborg Friskole betales der 1. måneds skolepenge før skolestart i depositum, som modregnes når eleven stopper efter 8. klasse.

Indskrivning til 0. klasse

Alle børn, der ønsker at begynde i 0. klasse på Herborg Friskole, bliver skrevet på venteliste. I november måned året inden skolestart sammensættes den kommende 0. klasse. Familier, der ikke er en del af Herborg Friskole eller børnehuset i forvejen, bliver inviteret ind til en samtale.

Indskrivning 1. – 8. klasse

Hvis man ønsker et skoleskifte til Herborg Friskole, skal man henvende sig til skolelederen.

Der vil altid ske en pædagogisk vurdering af en klasse, før der optages nye elever. Hvis vi vurderer, at der er plads i en klasse, inviteres forældrene ind til en afklarende samtale, og afgivende skole kontaktes. Har vi ikke plads, er man velkommen til at få skrevet sit barn på venteliste.

Hvis I er interesserede i at få jeres barn på Herborg Friskole, kan I kontakte Skoleleder Bjørn Kirkegaard, skoleleder@herborg-friskole.dk

UDMELDELSE

Skulle man ønske at udmelde sit barn fra Herborg Friskole kontaktes skolelederen. Ved udmelding før elevens afslutning i 8. klasse, vil depositum ikke blive udbetalt.  Udmeldelse af skolens SFO, skal ske med mindst en måneds varsel til udgangen af en måned.

Herborg Friskole

Kontakt de forskellige afdelinger på Herborg Friskole og børnehus

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Eller ring på (+45) 97 17 17 01