Kost og fødselsdage

Madpakke- og kostpolitik for Herborg Friskole og Børnehus

Vi ønsker glade og aktive børn som trives, og har energi til at deltage aktivt i hverdagens aktiviteter/læring. Vi opfordrer til, at børnene har en sund og varieret madpakke, med groft og grønt. Børnene må ikke have kage, slik m.m. i madpakkerne. Alle børn skal medbringe drikkedunk med vand i.

Måltider i Børnehuset

Der er morgenmad for alle kl. 6.20 til 7.30 til morgenmad er der havregryn m.m.

Vuggestue og børnehavebørnene får mælk til deres madpakker. De vuggestuebørn som endnu ikke er fyldt 1 år, får van.

Vuggestue og børnehavebørnene får frugt/grønt ca.kl.8.45. Om eftermiddagen får børnene i alle tre grupper, brød og nogle gange frugt/grønt. Dette er en del af prisen.

I børnehaven har vi maddag en gang og måneden. Det kan f.eks. være smør selv eller en varm ret. Maddage annonceres forud i månedsplanerne. Hver anden gang medbringer forældrene maden, der bliver hængt en liste op i garderoben og hver anden gang køber børnehaven ind.

Fødselsdage i vuggestuen og børnehavebørn

I Børnehuset har vi følgende regelsæt for afholdelse af fødselsdage: I vuggestuen holder alle børn fødselsdag sammen. I børnehaven holder hver gruppe for sig. Det vil sige haletudserne, frøerne og græshopperne fejrer fødselsdage i deres egen gruppe.

Børnene må medbringe en af følgende ting: Kage (de får et stykke), boller, frugtstænger, frugt (her må de gerne få flere stykker), ostehaps eller en lille is. Vi drikker vand eller mælk til alle fødselsdage. Det sidste år i børnehaven, kan man invitere græshopperne hjem til fødselsdag. Det har vi valgt, da vi har oplevet, at det er de ældste børnehavebørn der har mest ud af at have børnehaven hjemme til fødselsdag.

Vi tilbyder mad- og mælkeordning på skolen

Der kan på skolen bestilles frokost visse dage. Der er flere varianter at vælge i mellem og eleverne kan bestille for en længere periode ad gangen.

Der bliver også leveret skolemælk. Der sendes bestillingssedler ud via skoleintra til bestilling af både mad og mælk.

  • Vi drikker vand og mælk på skolen, medmindre andet er aftalt
  • Ved særlige lejligheder som for eksempel ture ud af huset, lejrture m.m., vil der efter aftale kunne arrangeres kage og saft eller andet til børnene.

Fødselsdage på skolen

  • På skolen fejrer vi alle børn med fødselsdagssang og flag til den daglige morgensang.
  • I klassen vil fødselsdagsbarnet efter aftale med lærer ønske en aktivitet i klassen.
  • Der medbringes ikke noget til uddeling. Til gengæld opfordrer skolen til, at man elev inviterer til fødselsdag for sin klasse.
Herborg Friskole

Kontakt de forskellige afdelinger på Herborg Friskole og børnehus

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Eller ring på (+45) 97 17 17 01