Fællesskab

Har man først oplevet fællesskabet, så er man ikke i tvivl om, hvor betydningsfuldt det er. Et stærkt fællesskab betyder for os, at alle føler sig ligeværdige. Det betyder også, at alle har blik for hinanden og følger med i, om alle har det godt. Herborg Friskole har et stærkt fælleskab. Her er alle noget – her har alle en værdi – her er alle en vigtig del af helheden. Det er en naturlig del af vores dagligdag på skolen, at alle tager et medansvar og hjælper hinanden ind i fællesskabet.

Et fællesskab bliver kun stærkt, hvis alle bidrager og alle vil fællesskabet. Fællesskabet tåler ikke, at nogle få ‘shopper på hylderne’ kun med egen vinding for øje. Samtidigt er det fællesskabets styrke, at vi kan glæde os over andres succes og at de, der har succes og overskud finder glæde ved at dele viden og overskud med andre. Netop dette er kernen – alle vokser i et stærkt fællesskab.

I hverdagen styrkes fællesskabet, når vi samles til morgensang og fortælling og hører det samme, når vi bryder klasserne op, og store og små arbejder sammen på tværs af årgangene, når vi er sammen om større arrangementer og sammen kan mere end summen af hver enkelt, når vi tager ud af huset i samlet flok og oplever verden omkring os, når vi mødes med hinanden omkring praktiske opgaver… Det er alt det, vi gør sammen og måden, vi gør det på, der gør forskellen.

Filosoffen K.E. Løgstrup: man har aldrig “med et andet menneske at gøre uden, at han holder noget af dets liv i sin hånd”.

KONTORTIDER

Friskolen og Børnehuset:
Mandag - torsdag kl. 8.00-12.00

CVR 30873068

© Copyright – All rights reserved.

Til top