Fællestimen

Man skal høre det samme for at høre sammen

Midt på formiddagen mødes hele skolen til fællestimen som består af morgensang og fortælling. Vi mener, at man skal høre det samme for at høre sammen.

Vi synger hver dag, fordi det er den del af vores kultur og fordi man bliver i godt humør af at synge. Vi synger også fordi musik og sang i høj grad er med til at stimulerer elevernes faglige udvikling. Vi synger med og for hinanden. Flere gange i løbet af skoleåret inviterer vi alle til at komme og synge sammen med os. Det betyder rigtigt meget for vores elever, at sognet kommer indenfor og synger med. Her mødes generationerne på tværs af alder.

På samme måde lytter eleverne hver dag til en fortælling. Det kan være en historisk fortælling, fortællinger om nordiske myter og sagn eller bibelske fortællinger eller eleverne hører nogle af vores største skønlitterære forfattere. ​

En personlig fortælling, formidlet fra læreren til eleverne, fæstnes og huskes bedre og stoffet tages let med ud i f.eks. dansk eller historieundervisningen. Fantasien og læselysten stimuleres, når eleverne lytter opmærksomt og deres evne til at fordybe sig styrkes.

Hvad kan Herborg Friskole tilbyde dit barn

Se nedenstående og læs mere om hvad vi kan tilbyde dit barn på vores friskole